Der er forår i luften, vind i sejlene og kriblen efter at komme på vandet

IMG_20170325_172658

Optakten til EM 2017 blev sejlet på Esrum Sø med 28 glade Zoom8 sejlere.

Igen i år sejles der Zoom8 EM i påsken, og denne gang afholdes stævnet i Østrig med deltagelse af Danmarks 6 bedste Zoom8 sejlere.

Tiltrods for at de to store internationale mesterskaber – EM og VM – er åbne mesterskaber med fri tilmelding er det i år kun topsejlerne fra den danske Zoom8 klasse, som har valgt at tage til det Nationale Trænings Center på Lake Neusiedl hvor EM 2017 sejles. Men det gør det ikke mindre interessant. Dette års version af EM byder på deltagelse fra 8 forskellige europæiske nationer og med Spanien som ny nation på banen bliver det spændende at se, hvad de kommer med af sejlere.

Der sker en del i Zoom8 klassen ude i verden, hvor vi oplever nye nationer, der begynder at interessere sig for den lille overgangsjolle.  Her kan nævnes De Forenede Arabiske Emirater, den nordlige del af Spanien og både Holland samt Polen er ved at genopfinde klassen. Nok ikke mindst fordi IZAF har udvist stort tilfredshed med Zoom8 jollen, som de beskriver som den bedste jolle, hvor piger og drenge bedst kan kæmpe imod hinanden.

Den danske Zoom8 klasse ser godt ud i år. Til trods for at der i år har været en stor udskiftning over vinteren kunne klassen ved den seneste træningslejr NoNonsens, som bliv afholdt i sejlklubben Esrum Sø mønster hele 28 Zoom8 sejlere. Det giver DZA, Danish Zoom8 Association, forhåbninger om en sæson med stor deltagelse i de kommende Grand Prix og ranglistestævner.

Rammen til NoNonsens var perfekt på den smukke Esrum Sø

IMG_20170326_130652

Årets første Ranglistestævne afholdes i år d. 22-23 april i Skovshoved, hvorefter ranglisten følger Dansk Sejlunion’s Gran Prix serie.

Zoom8 VM 2017 sejles i år tæt på Danmark fra d. 26 juli til d. 5 august i Råå tæt ved Helsingborg.
Til IZAF Zoom8 VM er der fri tilmelding, og de svenske værter forventer et deltagerantal tæt på 200 sejlere, hvilket især må være interessant for danske sejlere i optimistklassen som drømmer om at deltage i et internationalt mesterskab og har mulighed for at låne en Zoom8 jolle og prøve det af.

DZA og trænerteamet ønsker hele Sejler-Danmark en fantastisk sæson. Mød os på www.Zoom8.dk og Facebook gruppen ” Zoom8 træning Danmark”.

Vi ses på vandet