EM Bronze og fuld knald på Zoom8 klassen

-Zoom8_EM-2017 Photo credits Österreichischer Segel-Verband Wolfgang Schreder
Photo credits; Österreichischer Segel-Verband / Wolfgang Schreder

Af Bo Jarvig:
Igen i år bliv der sejlet Zoom8 EM i påsken, denne gang gik turen til Østrig, hvor stævnet bliv afholdt af det Østrigske Sejlforbund på Neusiedl See, hvor de har deres nationale træningscenter, som der minder meget om det kommende Internationale Sejlsports Center der er ved at blive bygget i Aarhus.

Som altid når Zoom8 klassen tager på tur, er alle sejl sat til nye venskaber og hygge mellem sejlere og forældre på tværs af klubber og nationer med fællesspisning og udflugter til Wien og Bratislava i Slovenien.

På vandet bliv der kæmpet bravt, hvor især Jesper Fabrin var flyvende på førstedagen med 3 suveræne 1 pl. ud af 3 mulige. I den anden ende af skalaen på første dagen finder vi Johannes Birkholm, der med en målgangsserie på 2-3-2 måtte sande at hans båd sejlede lidt for hurtigt og derfor fik konverteret de 3 første sejladser om til 3x tyvstarter. Ærgerligt og ubamhjerteligt men nu ved han da, hvad han skal hjem og øve sig på.

Stabilitet er nøglen for sejlerne, og det var nøjagtig dét, den nykårede Europamester fra Estland Hendrik Holtzmann udviste. Det samme ser vi i pigefeltet hvor Rusiske Arina Latynina vinder suverænt med bare 8 point over 7 sejladser. Trods et par svære dage for Jesper Fabrin efter den utrolige flotte start på stævnet, lykkes det ham at holde fast i podiet og slutter på en flot 3. pl i den samlet stilling. I pige feltet havde vi desværre kun en dansker med, – men hvilken pige! –  der med sit fantastiske humør og charmerende udstråling, løfter det danske hold op i nye luftlag. På vandet fik Isabell Schlegel sejlet en lækker 5. pl hjem i den forholdsvis lette vind, som normalt ikke er hendes favoritvejr.

Det danske holds placeringer ved dette års EM2017:
Drenge feltet: 3 pl. Jesper Fabrin, 4 pl. Clement Aasholm-Bradley, 10 pl. Jan Moriz Grigat, 13 pl. Theodor Saugmann, 19 pl. Johannes Birkholm
Pige feltet: 5 pl. Isabell Schlegel

Tilbage i Danmark er der fuld gang i de hjemlige stævner. Kun en uge efter at vores sejlere er landet fra EM er Zoom8 klassens rangliste startet med første stævne i Skovshoved. Det bliv en blæsende omgang med perioder, hvor middelvinden lå i området af 14 ms. Men der blev kæmpet, og for dem, hvor det var lidt for vildt, blev der udvist godt sømandskab, og de sejlede ind for at hygge sig i mere trykke rammer på land. Men trods den meget friske vind blev stævnet et fantastisk godt stævne, ikke mindst løftet af en flok tidligere Zoom8 forældre og Peter Salskov-Iversen som baneleder. Resultatet fra stævnet samt ranglisten kan findes Zoom8.dk, og her vil vi kunne se, at der er flyttet godt rundt på pladserne i forhold til EM, hvilket viser en utrolig jævnbyrdig konkurrence blandt vores unge Zoom8 sejlere, hvilket gør 2017 til et spændende Zoom8 år.

I den forgangne weekend smuttede en lille flok danske Zoom8 sejlere en tur til Liros Nordic Race i Stenungsund for at deltage i svenskernes første ranglistestævne. Også her viste vores sejlere gode takter med Clement Aasholm-Bradley på en 1 pl., og Isabel Schlegel som nr. 2 og bedste pige.

Den kommende weekend præsenterer Zoom8 klassen årets anden ranglistestævne og årets første Dansk Sejlunion’s Gran Prix i Kolding. Med hele 20 Zoom8 sejlere på startlinjen skal det nok blive et fantastisk stævne. Som de foregående år tilbyder Zoom8 Danmark igen ”Åben gummibåd” med træner til rådighed på vand og land for medlemmer i DZA.

Zoom8-EM-2017 Isabell Schlegel Photo credits Österreichischer Segel-Verband Wolfgang Schreder
Photo credits; Österreichischer Segel-Verband / Wolfgang Schreder