Et pust fra VM 2016 i Estland – og lidt fremtidstanker for Zoom8 Danmark

Beretning fra Bo: “Vi stillede op med en lille og stærk gruppe sejlere. Vi var glade og optimistiske, for vores træning sad lige i skabet. Alt blev finpudset, og vi fik meget hurtigt styr på de lokale vind- og vandforhold.

MEN i den lette vind måtte vi konstatere, at fartdimensionen manglede. Og let vind var der masser af. Vores sejlere kæmpede hårdt – sejlede snedigt – traf de rigtige beslutninger – skød den af i starten – og trods modgang hold gejsten og humøret højt. Så flot!

Men lige meget hjalp det, da de små lette østeuropæer holdt fartfest, og Finland høstede frugten af en nu årelang træningsindsats samt massiv støtte til deres unge sejlere.

De danske sejler hang på, og DZA er selvfølgelig stolte af de resultater og den indsats, der kom fra vores sejlere. Derfor skal der naturligvis lyde et flot og stort tillykke til Nicklas Boserup og Oliver Ørting, som kom i top 10 og fik henholdsvis en syvende og ottendeplads til dette års VM i Estland”.


MEN hvis vi skal slå de andre lande de næste par år, skal vi finde ud af, hvordan vi kan stramme op, og hvordan vi kan støtte sejlerne endnu mere, så resultaterne forbedres. Dertil har vi brug for alle vores nuværende kræfter – og for nye.

Som en naturlig udskiftning af forældrene i DZAs bestyrelse efterhånden som sejlerne vokser og skifter bådklasse, står vi nu og efterlyser Zoom8-forældre, der har lyst til at arbejde sammen med trænerteamet om at genvinde og løfte indsatsen i Zoom8-klassen. Det arbejde og den indsats du lægger i dette smitter af på dit barns sejlads.

Vi har brug for idémagere, fundraisere, organisatorer, eller hvad du nu ellers kan byde ind med. Danmarks fritids- og sportsliv baserer, som alle ved, på frivilligt arbejde – OG VI HAR BRUG FOR DIG – TIL GLÆDE FOR DIT BARN OG ANDRE MED SAMME INTERESSE. Derfor: ring og få en snak med Bo Jarvig på 28 65 00 00 om hvad du kan byde ind med – også hvis du kun har begrænset tid.

Af Anne Hopmann